Zeven stappen van tekening tot zorgwoning

Hieronder leest u hoe stap voor stap uw droomhuis werkelijkheid wordt.

Stap 1: Oriëntatie

Startpunt? Uw wens die u aan ons doorgeeft via de mail of telefonisch. Vanaf dat moment is De Wit uw betrouwbare aanspreekpunt met alle kennis in huis. Tijdens een telefoongesprek nemen wij de tijd voor uw wens en al uw vragen. Na ons gesprek mailen we u meer informatie over de woningen op een rijtje. Daarnaast sturen we u schetsontwerpen van een paar typen woningen die het beste bij uw wensen aansluit.

Stap 2: Kennismakingsgesprek showroom

Nieuwsgierig geworden naar hoe de woningen er in het echt uitzien? U bent van harte welkom in onze showroom en fabriek in Zaandam. Daar ziet u hoe wij de woningen bouwen. Ook vertellen wij u over wet-en regelgeving, ons bouwproces van a tot z en hoe de woning getransporteerd wordt naar uw locatie. Na uw bezoek sturen wij u nog aanvullende informatie per mail.

Stap 3: Tweede afspraak

De tweede afspraak volgt. Het is mogelijk om nog een keer met andere familieleden langs te komen, zodat iedereen zich vertrouwd voelt bij ons. Het kan ook dat wij ter plaatse komen kijken, waar de woning wordt geplaatst en hoe.

Stap 4: Voorkeursmodel kiezen en vervolggesprek

Valt uw keuze op het compacte chalet van 55 vierkante meter of toch op de grotere variant van 70 vierkante meter? Zodra u het voorkeursmodel heeft gekozen, plannen we een vervolggesprek in over onder andere kleurkeuzes en welke werkzaamheden er wanneer worden uitgevoerd. Ook het transport, het grondwerk, de fundering en het plaatsen van de woning worden dan besproken.

Stap 5: Concept-koopovereenkomst

Alle praktische zaken zijn geregeld. Zodra u de concept-koopovereenkomst ontvangt, is er voor u nog ruimte om kleine aanpassingen door te geven. Vervolgens wordt de overeenkomst ondertekend. Champagne!

Stap 6: Start bouw

Na ongeveer twee tot drie maanden begint de werkvoorbereiding met het bestellen van de belangrijkste onderdelen waaronder chassis, staal, kozijnen en de keuken. Iemand van de transporteur en het grondwerk komt ter plaatse kijken, waar de woning komt te staan, en bereidt het werk voor. Na ongeveer drie tot vijf maanden start de bouw van de woning. Binnen een maand is de woning afgebouwd en klaar voor transport. Als de woning eenmaal geplaatst is, zijn er nog enkele dagen nodig voor afwerking zoals het aansluiten van nuts en de riolering.

Stap 7: Nazorg

Het einde van de bouw van de woning betekent niet het einde van het contact tussen ons. Wij blijven voor u klaar staan en helpen u waar nodig!